Autor: nataly
Chciałabym się podzielić pewnym dylematem przed jakim postawiła mnie i moje koleżanki z oddziału nasza oddziałowa. Od roku pracuje z nami na oddziale nowa pielęgniarka. Jest to kobieta po 50, która wróciła do zawodu po ok.20 latach przerwy,wcześniej pracowała na noworodkach, i teraz przyjęła się do pracy na oddziale neurologii. Nie muszę chyba pisać, że wiedziała o pielęgniarstwie tyle co nic. Wszystkiego uczyła sie od nowa, i niestety do tej pory ma ogromne braki. Opinia zespołu jest jednogłośna, że ta pani nadaje się tylko do prac pielęgnacyjnych. Problem jest taki, że w grudniu kończy sie jej umowa i albo będzie miała przedłużoną umowę już na stałe, albo nie i nasza oddziałowa zrzuca tą decyzję na zespół. Zażyczyła sobie żeby każda z nas napisała opinię o tej pielęgniarce. Czy coś takiego wypada nam pisać? Czy to nie oddziałowa powinna oceniać swojego pracownika a nie zwalać to na nas? Jakie są wasze opinie na ten temat? Jesteśmy z kropce. Nikt nie chce skrzywdzić tej pielęgniarki, ale praca z nią jest męcząca gdyż trzeba pracować za 2. Tylko taką decyzję powinna chyba podjąć oddziałowa, a nie my.
Autor: gosia73
dajcie jej szanse pracy może niech przejdzie na inny oddział zaproponujcie to samej pielęgnirce, albo pokażcie jej na czym polega wasza praca, uwierzcie nie było jej prosto wrócić do zawodu po tylu latach, a o niej powinna pisać odzxiałowa
Autor: OGAREK
Opinię jak najbardziej powinna napisać oddziałowa.Oczywiście biorąc też pod uwagę spostrzeżenia zespołu pielęgniarskiego, który razem pracuje.Jednak wydaje mi się, że skoro p. pielęgniarka wróciła do zawodu po 20 latach, to musi być jej trudno. Może poprostu wolniej "wchodzi" w obowiązki. Są przecież różni ludzie. Może warto dać jej szansę. Może powinna spróbować pracy w innym oddziale. powinna jednak wiedzieć o wszystkich Waszych uwagach zarówno tych negatywnych jak i pozytywnych, bo takie zapewne też są.