Wysokość składek, ich odprowadzanie i poprawność
Autor: sirfilip
Mam pytanie w związku z tematem. 1% składki ale od dochodów brutto, czy netto?
Autor: d.aga
Mam pytanie, czy pracodawca jest zobowiązany do odprowadzaniea składek- pracuję w prywatnej firmie, czy też muszę odprowadzać składki osobiście?
Autor: IZAP1974
Chyba jest to uzależnione od ilości pracowników zatrudnionych w placówce,u mnie w szpitalu odprowadza pracodawca ale w poradni wktórej pracuje pielęgniarki same płacą składki.A ja zadamjeszczejednopytanieczy ktośuzyskał20% zwrot z izb zastudiapomostowe jeśli tak to wjaki sposób wystąpić o zwrot.PzdrIza
Autor: kaska8691
Izo,należy przespacerować sie do naszych pań w izbach, jeszcze lepiej przedzwoń wcześniej czy zastaniesz odpowiednie osoby.Tam otrzymasz formularz i instrukcje.Nie wiem czy będzie to aż 20%, bo w moich jest znaczznie mniej.Nie wiem czy zwrócą Ci się nawet koszty dojazdu, a jeszcze będziesz musiała dofinansowanie ujać w zeznaniu podatkowym.Jakoś nikt mi nie może wytłumaczyć do dziś dlaczego za tę samą sumę płace dwa podatki.Bo zakładzie pierwszy raz od pensji a drugi raz od dofinansowania, które pochodzi z moich składek czyli z tej pensji.To jest bardzo zastanawiające.
Aktualności
WOLNA TRYBUNA - opinie internautów.
Nie rozumiem, po co kolejne wyjście na ulice?
Ładowanie ...