Autor: qwert
w czasie urlopu zaplanowano mi 48hna 5 dni roboczych-czy jest to zgodne z prawem?
Witam. Jestem pielEgniarką i pracuję w Niepublicznym Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym,w systemie zmianowym 12h (czas pracy 7,35 dzień).Ponieważ z braku pielęgniarek pracuje u nas dużo osób "na zlecenie"(jako dodatkowa praca tych osób)nasz grafik jest haotyczny i nieregularny(2dni w pracy,1dzień wolny,2 dni w pracy 3dni wolne, potem np co drugi dzień w pracy...itd...itp)Zaplanowałam urlop na 2009 w dn 08-15 VI oroz 01-23 VIII. W czasie 08-15 VI zaplanowano mi 48hpracy wtym święto i sobotę. Jeśli w sierpniu bEdzie tak samo to wykorzystam 144h urlopu. Razem to 192h z 206h mi przysługujących!!! -czy takie rozplanowanie pracy w czasie urlopu jest zgodne z prawem pracy? -26 dni urlopu to 5 tygodni-w moim przypadku 4 tyg !?,czy to możliwe? -a co z moim prawem do 4 dni urlopu na żądanie-dzisiaj wezwano mnie do zaplanowania 2 dni urlopu(zaplanowałam 20 dni i już mi brak godz) Wiemże w szpitalach w czasie urlopu planuje się 8h/dzień a sobota i niedziela są wolne (tak jak pracownik biurowy) Proszę o pomoc. Co przepisy mówią na ten temat. Pozdrawiam i dziękuję .
Ładowanie ...