gabinet pielęgniarki poz
Autor: eflak
witam, tak naprawdę, to pielęgniarka środowiskowo-rodzinna wgabinecie nie wykonuje zabiegów. Wyposażenie musi mieć w razie sytuacji nagłej. A lekarz w gabinecie zabiegowym nie zatrudnia pielęgniarek rodzinnych, tylko pielęgniarke praktyki. Na Ciebie lekarz podpisał kontrakt o opiekę w DOMU chorego. Jeśli jesteś zatrudniona przez lekarza, nie zmienia to faktu, że masz do wykonania obowiązki pielęgniarki środowiskowo-rodzinnej. Ja w swoim gabinecie jestem dyżurnie. Mam wyznaczone godziny odbierania zleceń telefonocznych i prowadzę tutaj całą biurokrację. Gabinet zabiegowy POZu mnie nie interesuje. Pozdrawiam Ewa.
Autor: karina
witam! jestem pielęgniarką rodzinną i zazdroszczę koleżance Ewie,że nie interesuje ją gabinet zabiegowy POZ. Pracuję u lekarza, którego nie interesują przepisy. Niestety o zakazie łączenia funkcji pielęgniarki rodzinnej i zabiegowej nie ma jasno sprecyzowanych rozporządzeń. Gabinet pielęgniarki POZ czyli rodzinnej wydaje mi się że bardziej dotyczy indywidualnych praktyk pielęgniarskich. Niestety pracodawcy interpretują prawo po siebie.... W takiej pułapce ja też tkwię. Praca w terenie, gabinet zabiegowy pielęgniarki praktyki, punkt szczepień, praca przy specjalistach łącznie z gabinetem zabiegowym, rejetracja i jeszcze mogę tak wymieniać. Niestety wiele z nas tak pracuje. Czy się godzimy? Niestety tak mieszkamy na terenie gzie nie ma pracy. Często czytam o samoposzanowaniu ale koleżanki które mieszkają w dużych aglomeracjach mają wybór. My nie. Pozdrawiam gorąco
Autor: piel .rodzinna
Masz racje że pracodawca interpretuje przepisy pod siebe. Pracowałam tak jak ty przez wiele lat. jedynie z tą różnicą że lekarz nie był włascicielem przychodni , tylko kierownikiem/ było to przed reformą systemu/ Robiło sie dosłownie wszystko. Teraz jest tak samo. w drugiej czesci wypowiedzi niestety nie masz racji.Pracuje również w nieduzej miejscowości ,tylko ze od 10 lat na kontrakcie z NFZ. W małych miejscowościach łatwiej jest o pascjenta . Pielegniarek rodzinnych jest niewiele, wiec pacjenci nie mają wyboru. My mamy sporo pacjentów ponad limit. Poprostu brak wam pielgniarką odwagi KARINKO do samodzielnosci . Godzicie sie na wyzysk, bo tak to nalezy nazywać. A oni na waszych pieniądzach sie bogacą Zbliża sie koniec roku , podpisywanie nowych umów. Odwagi !!!!!!!! pozdrawiam
Autor: hayli
witam! chciałabym podpisać kontrakt z NFZ na pielęgniarkę zadaniową.Mam już lokal,ale Sanepid stawia b.wysokie wymagania dot.wyposażenia.Wogóle nie wiem jak zabrać się za wszystko po kolei.Wiem ,że zapotrzebowanie na opiekę jest ogromne, ale przeraża mnie cała biurokracja, czy podołam itp.Myślałam również o zatrudnieniu kilku pielęgniarek, bo większości to bardziej odpowiada ,niż spółki itp.Błagam o pomoc Panie ,które mają w tym doświadczenie.Zanim "ściągnę" pacjentów pewnie muszę dopłacić przez kilka m-cy do interesu, ale byłabym wdzięczna gdyby Ktoś poprowadził mnie na początku i podpowiedział jak najlepiej wszystko zorganizować.
Autor: piel .rodzinna
szukaj porady w dziale ,,pielęgniarska opieka środowiskowa,,
Autor: wiki60
Pielęgniarka poz, którą jest również pielęgniarka rodzinna, zgodnie z najnowszym zarządzeniem prezesa NFZ będzie głównie pracowała w gabinecie pielęgnirki poz(czytaj gaginecie zabiegowym)To co do tej pory było nie do przyjęcia, czyli nie można było wykorzystywać pielęgnairki rodzinnej do pracy np. w gabinecie zabiegowym nasza korporacja zawodowa dała na to całkowitą zgodę.Tak dbają o nasze interesy, nie tylko pielęgniarek rodzinnych ale pielęgniarek pracującyn poz.Stosując się do zarządzenie prezesa NFZ na rok2009 wiele pielęgniarek pracujących w gabinetach zabiegowych może stracić pracę. Brawo Pani Prezes Buczkowska, czy jest Pani ponieść odpowiedzialność za takie ustalenia?Czy jest Pani z siebie dumna?
Aktualności
WOLNA TRYBUNA - opinie internautów.
Nie rozumiem, po co kolejne wyjście na ulice?
Ładowanie ...