Strona główna
Mapa strony
Pielęgniarki i Położne
Fakty Komentarze Codziennie
  Veto prezydenta dla ustawy, w której uregulowano sprawę kierowniczych medycznych (pielęgniarskich) stanowisk pracy w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Veto prezydenta dla ustawy, w której określono uprawnienia pracownicze zatrudnonych w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych - Dofinansowne studia pomostowe 2008/2009.
  Nowe regulacje w zakresie wcześniejszych (pomostowych) emerytur dla pielęgniarek i położnych. Teraz ustawę skierowano do prezydenta RP.
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych – Pielęgniarka DPS
  Normy zatrudniania pielęgniarek i położnych. Stare, wadliwe rozwiązania w nowej (zawetowanej) ustawie.

praca w irlandii

Autor: beatam63

szukam kontaktu z kims kto pracuje w irlandi jako care assistant,jestem pielegniarka i wkrotce chce wyjechac tam do pracy.moze ktos moglby mi udzielic paru wskazowek jak szukac pracy,gdzie szukac lokum itp.dzieki za ewentualna pomoc.

Autor: paulina100

proszę wejść na www.pielegniarki.w.irlandii.pl i tam sie Pani wiele dowie; nalepiej przyjechać na spotkanie z firmą. ( WIT Recruitment nalepsze wsparcie dla pielęgniarek:) ) http://www.allegro.pl/item333481396_angiel..._suplement.html http://www.allegro.pl/item333472466_angiel...ki_czesc_2.html http://www.allegro.pl/item333444023_angiel...ki_czesc_1.html

Autor: linkconsulting

Witam, reprezentuję Agencję Doradztwa Personalnego Link Consulting. Aktualnie posiadamy oferty pracy do Irlandii i nie tylko dla pielęgniarek. Jeżeli byłaby Pani zainteresowana proszę o kontakt na adres mailowy: anna@linkconsulting.com.pl Pozdrawiam

Autor: motylxxxx

Nie mogę się zgodzić, jakoby firma WIT była najlepszą agencją rekrutacyjną. Na spotkaniach rekrutacyjnych stwarzają ciepłą, przyjazną atmosferę, ale od słów do realizacji droga dłuuuuuga.Trzeba sprawdzać czy to co mówią faktycznie jest do zrealizowania. Nie wiem czy ktoś wyjechał jako nurse assistant przed zakończeniem rejestracji, a firmą oferuje teoretycznie taką możliwość. Wiem natomiast, że są dobrą firmą dla osób, które mogą w dotychczasowej pracy wyżebrać urlop bezpłatny w każdej chwili. Ponieważ na ofertę pracy czeka się nawet rok. Mam wrażenie, że rynek irlandzki zapełnił się już pielęgniarkami i nikomu nie zależy za bardzo, na rekrutacji nowych. Tak że Drogie Koleżanki jeżeli zdecydujecie się porzucić wszystko, aby osiąść na zielonym trawniku nie zdziwcie się jeżeli znajdziecie się na lodzie.To mój wniosek z doświadczeń z firmą WIT. Gorzki niestety. Wielki nacisk na organizowanie kursów językowych w kraju i w Irlandii, rozbudowaną rekrutację, prezentacje multimedialne kandydatek, a skutek...marny. Ofert pracy niewiele. A szkoda!

Autor: nurse911

RProces rejestracji w ABA zgroza jak mozna nie chonorowac dyplomu !!! Wg nich uczelnia musi wyslac wykaz godzin na ich gownianym formularzu

Autor: mruczek

Po części zgadzam się z motylxxxx. Mam kilka zastrzeżeń co do WIT Recruitment. Sprawa jest taka: załatwią Ci kilka interview (będzie Ci ciężko załapać się jako piel bo ekonomia idzie w dół i to odbija się na służbie zdrowia). Jeżeli załapiesz się to super, jeżeli nie to zbędziesz mogła rozpocząć pracę jako piel z agencji. I tutaj jest haczyk: agencja zarabia najwięcej gdy ma pielęgniarkę na zawołanie- tzw agencyjną. Oczywiście znam dziewczyny, które dostały pracę przez tą agencję ale najczęściej nie jest różowo.Chcesz więcej wiedzieć?? Napisz GG 8137039

Autor: KasiaSigmar

Szanowni Państwo, W dniach 13-14 listopada w Warszawie, Sigmar Health organizuje spotkanie rekrutacyjne z przedstawicielami szpitala z Abu-Dhabi (Zjednoczone Emiraty Arabskie). Wspolnie z naszymi partnerami zaprezentujemy oferte pracy dla pielegniarek oraz położnych z min 4 letnim doswiadczeniem w pracy na oddzialach szpitalnych. Ponizej przedstawiam kilka szczegółów oferty. Oferta dotyczy zatrudnienia 30-40 polskich pielegniarek. Osoby zainteresowane spotkaniem prosze o przeslanie szczegolowego CV na moj adres. CV powinno zawierac historie zatrudnienia oraz wykształcenia, zakres obowiazkow pelnionych na oddziale oraz szczególy dotyczące ukończonych kursów. Jesli maja Panstwo wśród swoich znajomych, współpracowników osoby zainteresowane podjęciem pracy w szpitalu, w miedzynarodowym środowisku, w cieplym klimacie również zapraszam do kontaktu Offer for SENIOR NURSES: - salary- ca 13500 AED (2450 €) - tax free - accommodation allowance (11500 €) - transport allowance - other benefits Requirements: - min. 4 years of experience - good English - valid/current national license Osoby zainteresowane prosze o kontakt: Katarzyna Dudziak health@sigmarpoland.pl 022 820 24 60