Jaka jest stawka godzinowa pielęgniarki na umowę zlecenie
Autor: milka558
W mojej placówce dodatkowa praca na umowę zlecenie dla pielęgniarki w ambulatorium POZ ambulatorium przy lekarzu ,który niejednokrotnie nie fatyguje się nawet do pomiaru RR traktuje nas jak na służbie we własnej klinice,oraz wyjazdowym-tzw środowiskiem na godz płacą 17 zł .Są to dyżury w dni pracujące od godz 8-22 a w sobotę czy niedzielę bądż święta za 7godz30min brutto 130zł.Ambulatorium i srodowisko są przy pomocy dorażnej i pozostałe godz nocne obrabia za friko pielęgniarka ,która pracuje w izbie przyjęć i amb pogotowia i amb chir.Dobrze że dyspozytor jest po sąsiedzku i pomaga bo naprawdę nie idzie tego nawet nieraz ogarnąć ,zwłaszcza że w izbie i amb poz odbywa się diagnostyka i leczenia.a są do dyspozycji 2 pomieszczenia 1-amb poz 2-izba przyjęć .Oddzielamy jak się da pacjentów aby nie doszło że jeden koło drugiego siedzi a zdarza sie bardzo często że brakuje intymności dla chorych.Pielęgniarka z izby idzie asystować po drugiej str korytarza do szycia,bądz idzie zakładać szynę gipsową a izba i amb zostają pod opieką dyspozytora.Nie wiem jak długo jeszcze to wszystko będzie się kręcić i nie dojdzie do tragedii,były już sytuacje gdzie omalże nie doszło do tragedii.Nie wiem ile jest jeszcze takich jednostek Działów Pomocy Dorażnej i Przyjęć.Pozdrawiam wszystkich po fach.
Aktualności
WOLNA TRYBUNA - opinie internautów.
Nie rozumiem, po co kolejne wyjście na ulice?
Ładowanie ...