A naczelna na to...
Autor: Svizzero
Dolaczam do naczelnej i ponawiam pytanie - po ci te studia? Bardzo jestem ciekaw odpowiedzi.
Autor: IZAP1974
Witam w lipcu się bronię studiuje pomostowe przez intenet ,robię to bo wg dyrektyw które zaczynaja wchodzić w życie za chwile i my będziemy przegrupowane wg ukończonej szkoły ,mam krótki staż 13 lat ,a perspektywa wyjazdu też jest realna.Pzdr Iza
Autor: bozena2404
Dzięki Iza. Zaczęłam 2 semestr.Zyczę Ci lekkiego piora, gdy Będziesz pisać pracę.Warto stawiać sobie w życiu cele.Kto wie ,może i mgr. pzdr.B
Autor: pigulka
Ja tez postawiłam sobie cel;wydałam duzo pieniedzy i włozyłam duzo wysiłku w studia pomostowe.Ukonczyłam je w 2006r,i muszę przyznac,ze niczego nie zmieniły w moim zyciu.Jestem na kontrakcie ,a NFZ nie bierze (jak dotąd)pod uwagę wykształcenia pielegniarki,jest tylko stawka kapitacyjna na 1 pacjenta.Jezeli chodzi o satysfakcję,to na początku była ,a pozniej co rusz ktoś sprowadzał na ziemię.np jest tworzona grupa ,aby rozpocząc specjalizację i gdy zadzwoniłam,aby dowiedzieć się,czy po licencjacie będę miała tam trochę lżej np.jesli chodzi o staże,to dowiedziałam sie ,ze mgr tak ,a w moim przypadku nie.Więc do boru z tymi idiotyzmami.Rozpoczęłam studia pedagogiczne mgr ,żeby chociaż mieć drugi zawód -bo licencjat nie funkcjonuje w świadomości naszego systemu opieki zdrowotnej.pozdr
Autor: Svizzero
A ja nie wydaje pieniedzy tylko je zarabiam. Jestem pielegniarzem po Liceum Medycznym, juz siodmy rok pracuje jako dyplomowany pielegnarz w Szwajcarii. W kilku krajach nie potrzeba studiowac, zeby dostac nostryfikacje. Licencjaci z pielegniarstwa sa uznawani na tym samym poziomie co absolwenci LM i te studia tak naprawde niczego nie zmieniaja, zbedna strata czasu dla kogos kto ma zamiar wyjechac z kraju. A jak ktos chce studiowac to za granica, gdzie pracodawca oplaci wieksza czesc studiow. Pozdrowienia ze Szwajcarii.
Autor: bozena2404
Witaj, miło ze napisałes cos o sobie ,wykazujesz duzy pragmatyzm życzę Ci dalszych suksesów .pzdr
Autor: Jolanta58
jestem pielęgniarką z długim stażem pracy i chcę iść na studia pomostowe.czy warto? czy studia są dofinansowywane z funduszy UE z chwilą rozpoczęcia studiów ?czy trzeba wszystkie koszty ponieść samemu? pozdrawiam........ jolanta
Autor: www.adami28.fotosik.pl
Czy warto zalezy od tego po co Ci te studia. Pomostowka zostala wprowadzona dla osob, ktorym EU nie uznaje automatycznie kwalifikacji. Jako pielegniarka nie tracisz przeciez w Polsce kwalifikacji. A czy te studia cos daja wiesz chyba najlepiej od swoich kolezanek po fachu. Jesli chcesz zrobic pomostowke, zeby wyjechac za granice to najpeirw zorientowalbym sie czy kraj do ktorego chcesz wyjechac uznaje automatycznie twoj dyplom np. Szwajcaria to robi. W takiej sytuacji pomostowka to po prostu strata czasu.
Autor: eflak
witajcie, najprawdopodobniej naczelna obawia sie o swoje stanowisko, bo absolwentów studiów przybywa. Wiekszość pań które maja stołek bez studiów, czuje się teraz zagrożona.
Autor: madllen
cześć!! Zamierzam również studiować pomostówkę od października na zaocznych studiach( oprócz tego pracuję normalnie na oddziale na zmiany. Pomimo ze u nas w pracy głośno było o dodatkowych kwalifikacjach-ze są mile widziane i wogóle to jednak jak przyszło co do czego to oddziałowa powiedział mi wprost ze nie zamierza ukladać grafiku pod moje studiowanie w związku z czym o wolnych weekendach moge zapomnieć- pomimo ze u nas wiecznie trwają wojny o soboty i niedziele bo miej sie robi a więcej płaca i wszyscy chcą je mieć Przypuszczam ze wynika to z sytuacji o której wspomina "eflak" (moja oddzialowa jest po zwykłym LM), ale nie za bardzo wiem co mam robić w takiej sytuacji. Jeśli ktoś z was miał podobny problem i jakoś go rozwiązał to byłobym wdzięczna
Autor: Położna
Witam!Madllen-bardzo mi przykro że spotkałas sie z taką postawą swojej przełożonej,ja równiez studiowałam pomostówke w okresie gdy poszło nas z oddziału 5 osób.Nasza oddziałowa mimo że nie ma studiów bardzo nas wspierała i z grafikiem nie było problemów,mimo że bardzo musiała sie nagimnastykowac.Proponuje napisac pismo do dyrekcji z informacja o swoich planach i poprosić o zgode, powołaj sie na kodeks pracy-pracodawca ma obowiązek ułatwić ci podnoszenie kształcenie(KP dzial IV Art.94 pkt.6).Jesli cie deleguje masz dodatkowe uprawnienia np.urlop szkoleniowy i nie przypuszczam aby ta droga ktoś Ci rzucał kłody pod nogi.
Autor: Położna
Twoja oddziałowa to zadufana w sobie pielegniara, która ma chyba swoje lata i uważa,że jej stanowisko jest dozgonne.Ja równiez kończyłam licencjat i mimo że w jednym czasie poszło nas z jednego oddziału 5 osób,to nasza oddziałowa baaardzo nam sprzyjała,mimo że aby ułozyć grafik musiała sie mocno nagimnastykować. Proponuję napisać pismo do dyrekcji powiadamiające o zamiarze i z prośbą o umożliwienie odbycia kształcenia.Według kodeksu pracy dział IV Art.94 pkt.6 pracodawca ma OBOWIĄZEK ułatwic pracownikowi podnoszenie kwalifikacji.Jesli masz mądra dyrekcję to powinna Cię oddelegować wtedy masz przywileje w postaci m.innymi urlopu szkoleniowego,a przynajmniej przyznac Ci kilka dodatkowych dni urlopu w okresie sesji.W naszym przypadku tak było.Pozdrawiam
Autor: madllen
dzięki -w szczególnosci za paragrafy kodeksu parcy !!! teraz mam nadzieje ze dam rade. W sumnie jeszcze nie rozmawialam z przełożoną-i mam cichą nadzieje ze ona bedzie mi przychylna ale zawsze lepiej mieć asa w rękawie. A moja oddzialowa faktycznie ma swoje lata i w dodatku w wielu wypadkach brak jej kompetencji a solą w oku jest jej to ze ktoś potrafi i wie więcej Dzięki i pozdrawiam
Autor: aisa1011
i dodam,że dyrektor przyznał mi na te studia urlop szkoleniowy-26 dni na rok akademicki.Musze za to po skończeniu studiów pracować w tej placówce 3 lata bo jak się zwolnię ,to będę musiała oddać niemałe pieniądze
Autor: kenaj5
Witam koleżanki bardzo proszę o kontakt osoby które skończyły lub studiują przez internet.
Aktualności
2008-12-01 11:53
Pielęgniarki ze szpitala w Lipsku nie przystąpiły do zapowiadanego na dziś strajku generalnego.
2008-11-30 06:08
2008-11-29 16:20
Oferty pracy dla pielęgniarek w FINLANDII, NORWEGII, HOLANDII.
2008-11-29 16:05
Pielęgniarki w DPS-ej. MPiPS informuje, że "na terenie kraju trwa organizowanie kursów . . ."
2008-11-28 05:49

Ładowanie ...