Pielęgniarska Opieka Środowiskowa
Autor: jkladko
Witam. Pracuję od marca w formie zadaniowej do 8 pacjentów. Jest dobrze. Jestem gotowa porozmawiać na ten temat. Polecam tę formę. Czekam na pytania.Chętnie pomogę. Pozdrawiam Jola
Autor: meduza
witam ja odnosnie twojej pracy czy masz sama tych 8 pacjentow i na jakiej zasadzie ich zdobywasz czy masz zglaszanych przez lekarza czy szukasz sama jakie procedury cie obowiazuja i jaka jest stawka za procedurę czy osobodzień pozdrawiam
Autor: Kobieta45
Jolu witam, równiez proszę o informacje. Podaje maila Kobieta38@interia.pl
Autor: jkladko
Pielęgniarka pracująca w formie zadaniowej może mieć pod opieką do 8 pacjentów (może mieć tylko trzech). Pacjenci zgłaszają się sami lub zgłasza rodzina lub pielęgniarka (nie musi to być lekarz). Pacjent wypełnia deklaracje i jest nasz. Procedury rozlicza się według katalogu podanego przez NFZ. Każdy wypracowany punkt to 1 zł. Można wypracować 5500 punktów miesięcznie na jedna pielęgniarkę. Dokładne informacje i punktacja poszczególnych usług zawarte są w Zarządzeniu Prezesa NFZ Zarządzenie Nr 69/2007/DSOZ. Pracujemy według informacji tam zawartych. Pozdrawiam
Autor: DINA1
Bardzo polecam kontrakt piel.zadaniowej kolezanka jkladko pracuje i nie wie jak Jej płacą i za co (wypracowany punkt to 1zł)tak nie jest -rozliczenie w/g katalogu usług czyli 1usługa wycena np.8zł(wyrobisz przykładowo 70usług i zarobisz 4400zł).proszę z zarządzenia Nr69/2007/DSOZ pobrać załącznik -katalog usług i zrobić kalkulację przykłdową.pozdrawiam...(na każdy punkt jest wycena za usługę) -koleżanka żle to interpretuje.
Autor: piel .rodzinna
Uwaga: pielęgniarska opieka srodowiskowa najprawdopodobnie ma byc od 2009r wyłaczona z POZ , ma wejśc w opieke długoterminową. pozdrawiam wszystkie pielegniarki i nie tylko
Autor: ilona
Prosze o podanie konkretnych dokumentów lub przesłanek świadczących o tym iż pielęgniarska opieka środowiskowa w trybie zadaniowym ma byc włączona do opieki długotermniowej? Jak to NFZ sobie wyobraża - przecież kontrakty na długoterminówkę będą zapewne wczesniej niż porozumienia lub nawet wytyczne do POZ - patrz rok 2007. Prosze o info!
Witam. Informacja taka ukazała sie na stronie NIPiP oraz na stronie naszej regionalnej izby w dniu 24 lipca 2008 cytuję treść ogłoszenia...... Przedstawiam„informację dotyczącą propozycji zasad kontraktowania świadczeń opieki zdrowotnej na 2009 rok”, zamieszczoną w materiale z posiedzenia Rady Narodowego Funduszu Zdrowia w dniu 21 lipca 2008 roku.Z uwagi na znaczące zmiany proszę o wnikliwe przeczytanie świadczeniodawców z zakresu POZ. Notatka z posiedzenia w dniu 21 lipca 2008 roku Rady Narodowego Funduszu Zdrowia została zamieszczona na stronie internetowej NIPiP. Musisz sobie odnalesc ten komunikat . jezeli będziesz miała z tym problem przesle ci go na maila ,tylko podaj adres poczty. Pozdrawiam
c.d ) Jak wyobrarza to sobie NFZ nie wiem. Prezes wyda stosowne zarządzenie i po sprawie. Według tych propozycji w POZ ma zajść dużo zmian. Pozdrawiam
Witaj Ilonko. Napisałam Ci odpowiedz ale sie nie ukazała , nie wiem dlaczego. Nie chcę się powtarzac ,Poczekam do jutra , jak nic nie będzie napiszę jeszcze raz.
widzę że wszystko ok
Autor: agnieszka123
witam iestem pielęgniarką środowiskową chcę założyć swoją działalność w formie zadaniowej w indywidualnej opiece jak to wygląda w praktyce trochę sie obiawam
chcę założyć swoją działalność indywidualną zadaniową piel.rodzinnej proszę o pomoc
chcę założyć swoją działalność indywidualną zadaniową piel.rodzinnej proszę o pomoc
Autor: pielegniarka2
witam, jestem pielęgniarką środowiskową, dostałam ofertę pracy pielęgniarki zadaniowej za 70gr. za punkt. Nie wiem czy to dużo?
Autor: nikita
Jeśli dostałaś ofertę 70 gr za punkt to jest to super oferta. W moim mieście płacą 40 gr za punkt. Z tego co wyczytałam w internecie NFZ płaci 1,15 zł za punkt, więc dużo Ci proponują. Policz sobie 5500 pkt razy 70 gr tj. 3850 zł brutto co da Ci ok.2750 netto miesięcznie. Chyba nieźle. Co najważniejsze sama będziesz sobie planowała pracę. Oby tylko nie byli sami ciężcy pacjenci i nie 2 razy dziennie iniekcje np.insuliny. Czasem można się zajechać. Życzę powodzenia
Autor: tara16
Witam ja pracuję jako pielęgniarka zadaniowa i teraz nie mogę już mieć tylu pacjentów tylko połowę bo mam cały etat w szpitalu. Napiszcie czy u Was też tak jest.
Autor: sabrina
Jestem pielęgniarką środowiskową, otrzymałam ofertę pracy jako pielęgniarka zadaniowa, czy są potrzebne do tego jakieś kursy dodatkowe, czy warto przyjąć ofertę? Niech mi ktoś pilnie odpowie, bo muszę podjąć decyzję.
Autor: blair18
Szanowne, Jestem fizjoterapeutką, chciałam otworzyć placówkę rehabilitacyjna, jednak kontrakt z NFZ - mozliwy dopiero od 2011. Aby utrzymac lokal który stoi bezuzytecznie i za ktory place miesiac w miesiac 5000zł za wynajem, pomyslalam o utworzeniu POZ, kontrakt szybszy, mniej zachodu, ale nie wiem jak z finansowaniem, czy wystarczy mi na czynsz?Wiem, ze to zalezy od deklaracji, ale nie mam pojecia jak je zbierac, ani jakie formy zatrudnienia Pielęgniarki są możliwe - zadaniowa? kapitacja? Poradzcie, nie mam wiedzy, dopiero skonczylam studia i to jeszcze fizjoterapię, i co miesiac wydaje tysiace za lokal. Pozdrawiam.
Aktualności
WOLNA TRYBUNA - opinie internautów.
Nie rozumiem, po co kolejne wyjście na ulice?
Ładowanie ...