dodatek za ukończone studia
Autor: Położna
Dyrekcja nie ma obowiazku płacic za studia,ale może.Studia ponostowe nie podnosza naszych kwalifikacji-w stosunku do kolezanek po szkołach średnich czy policealnych(niestety).W naszym szpitalu 2 lata po zakończeniu studiów wywalczyłysmy po 50 zł podatku za licencjat pomostowy.Smiesznie to mało,ale dyrekcja w ten sposób doceniła nasz trud.Wszystkim sie wydaje że licencjat nic nie daje-może i racja,ale nikt nie myśli o tym ile się zmienia w ochronie zdrowia,a takie własnie formy kształcenia odświeżają wiedzę i otwierają oczy na to wszystko co zmieniło się w medycynie-szczególnie tym,którzy pracują w zaściankowych szpitalach(bez urazy).Tak więc chwała mądrym dyrektorom.Wykształcona kadra to skarb!!!!
Autor: kaska8691
23-09-2008 Niestety często dyrektorzy sami podsycają ogień i skłócają pielęgniarki aby umyć ręce i nie płacic.Dopóty NFZ przy kontraktowaniu usług nie będzie brał pod uwagę wykształconej kadry pielęgniarskiej i płacił za nią lepiej to będziemy uzależnione od dobrej woli dyrektora .
Autor: nataly
W moim szpitalu także nie ma takiego dodatku(Katowice-szpital kliniczny). Koleżanka, która ma mgr długo pisała o taki dodatek i dostawała 60zł, jednak trwało to bardzo krótko.
Autor: akjodla491
W moim zakładzie po ukończeniu studiów mgr.na kierunku pielęgniarstwo dostałam 50 zł do pensji
Autor: pigulka99
Witam! Ja po ukonczenu 5 letnich studiów pielegnarskich na AM dostałam całe 25 zł BRUTTO do podstawy powyżki a dodam jeszcze tylko że przez cały okres studiowania nie dostałam ani godziny urlopu szkoleniowego,gdyby nie pomoc koleżanek z oddziału, które zamieniały się ze mna dyżurami to byłobym ciężko, dojezdzac prawie 300 km na uczelnie. Pozdrawiam
Aktualności
WOLNA TRYBUNA - opinie internautów.
Nie rozumiem, po co kolejne wyjście na ulice?
Ładowanie ...