Strona główna
Mapa strony
Pielęgniarki i Położne
Fakty Komentarze Codziennie
  Veto prezydenta dla ustawy, w której uregulowano sprawę kierowniczych medycznych (pielęgniarskich) stanowisk pracy w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Veto prezydenta dla ustawy, w której określono uprawnienia pracownicze zatrudnonych w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych - Dofinansowne studia pomostowe 2008/2009.
  Nowe regulacje w zakresie wcześniejszych (pomostowych) emerytur dla pielęgniarek i położnych. Teraz ustawę skierowano do prezydenta RP.
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych – Pielęgniarka DPS
  Normy zatrudniania pielęgniarek i położnych. Stare, wadliwe rozwiązania w nowej (zawetowanej) ustawie.

Studenci po dyplomie do pracy.....

Autor: heihachi

Witam!własnie ukończyłem studia na kieunku pielęgniarstwo.Zastanawiam się jak wyglądają wynagrodzenia dla osób,które dopiero podejmuja pracę w chrakterze pielęgniarza/pielęgniarki.Wiem,że to zależy od zamożności szpitala itd.Mniej wiecej wiem jak ta sprawa wynagrodzeń wygląda w Poznaniu gdzie aktualnie mieszkam.Ciekawi mnie jak jest w innych miastach??? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Damian:)

Czy ktokolwiek odwiedza to forum???????????????????

Autor: gosia73

Drogi kolego u mnie w miescie w ogóle nie płacą za studia ta forma się nie liczy, w DPSach pod Krakowem też nie, zastanawiam sie po co studiować, sama mam mgr i nici z tego oprócz własnej satysfakcji

Droga Koleżanko chyba nie do końca mnie zrozumiałaś.Ja nie robiłem żadnych pomostówek itd.Jestem świeżakiem tuż po dyplomie. I ciekawi mnie jak wyglądają zarobki dla osób,które są na samym początku swojej kariery zawodowej

Autor: BitterPill

w Lublinie mniej więcej 1200-1700 zł za licencjat.

Autor: madzia

Mam podobne pytanie : jak wyglądają zarobki świeżo upieczonej POŁOŻNEJ we Wrocławiu? Pozdrawiam

Autor: axess

Hej z tego co widzę w Olsztynie płacą najwięcej :) 1900 podstawa + dodatkowa kasa za nocki i święta. Za mgr dodatkowo 250 zł.

Autor: anlika

Kraków ok. 1700- 2000zł.

Autor: M-e-g

jestem po mgr, mam 24, wiec tez jestem na poaczatku, w szpitalu klinicznym w szczecinie 1900 brutto, w ósemkach, 100zl brutto za mgr

Autor: kiara@vp.pl

witam jestem z Lublina i od paru miesięcy poszukuje pracy uważam że jesteśmy dyskryminowani ponieważ nie mamy żadnego stażu pracy i nawet jeżeli są etaty nikt nie chce przyjmoawć nikogo świeżo po dyplomie

Autor: plazmina

A ja jestem rok po licencjacie i obecnie na 2 roku studiów magisterskich dziennych. Prace podjełam na pierwszym roku magisterki w gdańskim szpitalu. Moja podstawa to 1860zł brutto plus 5% premii dodatki za nocki, święta. Dzięki dodatką i premii tyle mniej więcej mam na rękę ile płaca zasadnicza brutto. Tworzą u mnie siatkę płac i podobno mamy dostać dodatek za licencjat 150zł a za magistra 50 zł oraz za uciążliwość oddziału ok 100 zł. Na oddziale jest znaczny brak personelu pielęgniarskiego więc pracuje się za trzech-mamy nadgodziny(jeśli do wypracowania jest np 13 dyżurów ja mam 18)Płacą za nie 50% lub 100%