Autor: eflak
05.08.2008
Dziwi mnie fakt, iż nasze składki giną w worku Izb Pielęgniarskich jak składki ubezpieczenia w ZUSie. Mam kilka przykładów moich koleżanek, które nigdy składek nie płaciły, a na kursy się dostały. Jak? Prosto. Składa pielęgniarka pismo w dziale finansów w pracy chęć opłacania składek, a pani księgowa wydaje jej od razu potwierdzenie, że taka pielęgniarka składki opłaca. Oczywiście składka pierwsza wpłynie dopiero od kolejnej wypłaty. Nikt nad tym nie panuje. Przypomina mi to chory socjalistyczny system. I jak sie to ma do koleżanek, które płacą od wielu lat (kilkunastu)?
Autor: kaska8691
10.09.08
To dziwimy się już we dwoje.Jedni korzystali z tego jak ze źródła życia, drudzy płacili i płacą składki nie będąc ani jednego dnia na jakimkolwiek kursie.Pracuje już 20 lat i nie widziałam ani razu pieniędzy(od czasu kiedy powstały izby).
9.10.08. Witam, temat coś nie bardzo popularny, a przecież to są nasze pieniądze, których znowu tak dużo nie mamy. Ale cieszę się że znalazłam osobę o podobnym punkcie widzenia. Pozdrawiam.
Autor: pigulka
Czesc!
Tutaj znowu odzywa się tzw."solidaryzm społeczny",jelenie płacą za resztę pozdr
p.s.Ja niestety też płacę,ale nie wiem jak długo,bo w razie szkoleń w naszej kaliskiej Izbie korzystają wszystkie koleżanki te co nie płacą za naszą kasę oraz "jelenie "jak ja,które płacą systematycznie od wielu lat
16.05.2009. To chyba Pigułko nie jest solidaryzm społeczny, tylko niuczciwość między innymi pracowników izb. Skoro wymagaja od nas składek, to powinni mieć system weryfikujący, kto płaci. W sytuacji która jest obecnie, same musiałybyśmy informowac izby, że dana osoba nie płaci, a na szkolenie została wysłana.
Autor: endorka
16.01.2010.Zgadzam się z Wami koleżanki,kto wymyślił taki twór jak Izby i składki,jak nie mamy z nich żadnego pożytku.Wiem bo sama na własnej skórze przerabiałam.Chciałam założyć działalność gospodarczą,wszystkie dokumenty w Urzędzie Skarbowym,w Gminie,Sanepid,załatwiłam w ciągu jednego dnia a w Izbach wyrosła góra,ile ja musiałam wypełnić papierków i ile razy uzupełniać plik dokumentów i czekać 30 dni na decyzję.To jest po prostu chore.Ale składki płać w terminie bo inaczej kara.