Strona główna
Mapa strony
Pielęgniarki i Położne
Fakty Komentarze Codziennie
  Veto prezydenta dla ustawy, w której uregulowano sprawę kierowniczych medycznych (pielęgniarskich) stanowisk pracy w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Veto prezydenta dla ustawy, w której określono uprawnienia pracownicze zatrudnonych w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych - Dofinansowne studia pomostowe 2008/2009.
  Nowe regulacje w zakresie wcześniejszych (pomostowych) emerytur dla pielęgniarek i położnych. Teraz ustawę skierowano do prezydenta RP.
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych – Pielęgniarka DPS
  Normy zatrudniania pielęgniarek i położnych. Stare, wadliwe rozwiązania w nowej (zawetowanej) ustawie.

nad składkami nikt nie panuje.

Autor: eflak

05.08.2008

Dziwi mnie fakt, iż nasze składki giną w worku Izb Pielęgniarskich jak składki ubezpieczenia w ZUSie. Mam kilka przykładów moich koleżanek, które nigdy składek nie płaciły, a na kursy się dostały. Jak? Prosto. Składa pielęgniarka pismo w dziale finansów w pracy chęć opłacania składek, a pani księgowa wydaje jej od razu potwierdzenie, że taka pielęgniarka składki opłaca. Oczywiście składka pierwsza wpłynie dopiero od kolejnej wypłaty. Nikt nad tym nie panuje. Przypomina mi to chory socjalistyczny system. I jak sie to ma do koleżanek, które płacą od wielu lat (kilkunastu)?

Autor: kaska8691

10.09.08 To dziwimy się już we dwoje.Jedni korzystali z tego jak ze źródła życia, drudzy płacili i płacą składki nie będąc ani jednego dnia na jakimkolwiek kursie.Pracuje już 20 lat i nie widziałam ani razu pieniędzy(od czasu kiedy powstały izby).

Autor: eflak

9.10.08. Witam, temat coś nie bardzo popularny, a przecież to są nasze pieniądze, których znowu tak dużo nie mamy. Ale cieszę się że znalazłam osobę o podobnym punkcie widzenia. Pozdrawiam.