Strona główna
Mapa strony
Pielęgniarki i Położne
Fakty Komentarze Codziennie
  Veto prezydenta dla ustawy, w której uregulowano sprawę kierowniczych medycznych (pielęgniarskich) stanowisk pracy w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Veto prezydenta dla ustawy, w której określono uprawnienia pracownicze zatrudnonych w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych - Dofinansowne studia pomostowe 2008/2009.
  Nowe regulacje w zakresie wcześniejszych (pomostowych) emerytur dla pielęgniarek i położnych. Teraz ustawę skierowano do prezydenta RP.
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych – Pielęgniarka DPS
  Normy zatrudniania pielęgniarek i położnych. Stare, wadliwe rozwiązania w nowej (zawetowanej) ustawie.

Praca na Bloku Operacyjnym Wielospecjalistycznym

Autor: bezomak

witam kolezanki!Porozmawiajmy nt warunków pracy i płacy na naszych blokach,co nowego, co sie zmienia albo i nie?Hej

Autor: basia

Z przyjemnoscia podziele sie moimi spostrzezeniami dotyczacymi pracy na bloku operacyjnym.W zawodzie pracuje 30lat (15 lat na anestezjologii i tylez jako instrumentariuszka).Zawsze marzyłam o pracy przy stole operacyjnym i kiedy to sie spełniło to jaks dziwnie zauwazyłam ,ze z roku na rok prestiz ,waznosc a takze docenienie tej specjalnosci spada.Dlaczego?Nie wiem,nie rozumiem.Przeciez coraz wiecej od nas sie wymaga,coraz bardziej jestesmy wyksztalcone-juz nie wystarcza studia.Moze ktoś mi pomoze zrozumiec to zjawisko,bardzo prosze.Przeciez to instrumentariuszki sa najbardziej zdecydowane ,odwazne i jesli sie cos dzieje to nas widac.Czyzby nam brakło sił?Pozdrawiam wszystkie Kolezanki i prosze właczcie sie do dyskusji,moze razem cos wymyslimy?

Autor: kalifornia3

Świetnie,że został poruszony temat pracy instrum.Przy okazji wielki szacun dla p.Stasi!Ciekawa jestem jak pracują inne instrum.na dyzurach popol.i nocnych.Tam gdzie ja pracuje mamy na nocy 2 salowe i 2 piel.Jakby cos to salowa jest super brudna instrum.! Proszę, napiszcie jak jest w innych szpitalach.Sal op.jest 5, w tym sala C.C Pozdrawiam wszystkie instrumentariuszki.

Autor: bezomak

Widzę,że sprawa ze szpitala w Drawsku Pom. jest taka sama w innych szpitalach, u nas na dyż. nocnych oraz w wolne dni i święta mamy dyżur ze salową i wiele razy rozmawialiśmy z Przełożoną i dalej tak samo. Pozdrawiam wszystkie pielęgniarki

Autor: basia

Jest coraz"lepiej".Czesto w dni swiateczne na moim bloku dyzuruje sama,nawet bez salowej.Kiedy jest jakis zabieg pomaga mi kolezanka z innego oddziału.Po operacji wraca na swoj oddział.Jak sie to ma do wszelkich zasad?Ja juz powoli sie gubię.