Praca na Bloku Operacyjnym Wielospecjalistycznym
Autor: basia
Z przyjemnoscia podziele sie moimi spostrzezeniami dotyczacymi pracy na bloku operacyjnym.W zawodzie pracuje 30lat (15 lat na anestezjologii i tylez jako instrumentariuszka).Zawsze marzyłam o pracy przy stole operacyjnym i kiedy to sie spełniło to jaks dziwnie zauwazyłam ,ze z roku na rok prestiz ,waznosc a takze docenienie tej specjalnosci spada.Dlaczego?Nie wiem,nie rozumiem.Przeciez coraz wiecej od nas sie wymaga,coraz bardziej jestesmy wyksztalcone-juz nie wystarcza studia.Moze ktoś mi pomoze zrozumiec to zjawisko,bardzo prosze.Przeciez to instrumentariuszki sa najbardziej zdecydowane ,odwazne i jesli sie cos dzieje to nas widac.Czyzby nam brakło sił?Pozdrawiam wszystkie Kolezanki i prosze właczcie sie do dyskusji,moze razem cos wymyslimy?
Autor: kalifornia3
Świetnie,że został poruszony temat pracy instrum.Przy okazji wielki szacun dla p.Stasi!Ciekawa jestem jak pracują inne instrum.na dyzurach popol.i nocnych.Tam gdzie ja pracuje mamy na nocy 2 salowe i 2 piel.Jakby cos to salowa jest super brudna instrum.! Proszę, napiszcie jak jest w innych szpitalach.Sal op.jest 5, w tym sala C.C Pozdrawiam wszystkie instrumentariuszki.
Autor: bezomak
Widzę,że sprawa ze szpitala w Drawsku Pom. jest taka sama w innych szpitalach, u nas na dyż. nocnych oraz w wolne dni i święta mamy dyżur ze salową i wiele razy rozmawialiśmy z Przełożoną i dalej tak samo. Pozdrawiam wszystkie pielęgniarki
Autor: basia
Jest coraz"lepiej".Czesto w dni swiateczne na moim bloku dyzuruje sama,nawet bez salowej.Kiedy jest jakis zabieg pomaga mi kolezanka z innego oddziału.Po operacji wraca na swoj oddział.Jak sie to ma do wszelkich zasad?Ja juz powoli sie gubię.
Aktualności
2008-12-01 11:53
Pielęgniarki ze szpitala w Lipsku nie przystąpiły do zapowiadanego na dziś strajku generalnego.
2008-11-30 06:08
2008-11-29 16:20
Oferty pracy dla pielęgniarek w FINLANDII, NORWEGII, HOLANDII.
2008-11-29 16:05
Pielęgniarki w DPS-ej. MPiPS informuje, że "na terenie kraju trwa organizowanie kursów . . ."
2008-11-28 05:49

Ładowanie ...