Strona główna
Mapa strony
Pielęgniarki i Położne
Fakty Komentarze Codziennie
  50 000 !!!
  W maju 2010 roku Portal Pielęgniarek i Położnych odwiedziło ponad 50 000 unikalnych użytkowników.
  200 000 !!!
  Od początku roku do końca maja Portal odwiedziło prawie 200 000 unikalnych użytkowników.
  7 000 !!!
  Mailing wysyłamy do 7 000 zarejestrownych użytkowników Portalu.

specjalizacja

Autor: 750831

czy ktoś ma pytania?

witam.jestem słuchaczka specjalizacji pielegniarstwo rodzinne.czy ktoś ma może pytania z bloku ogólnozawodowego,badań fizykalnych.proszę o kontakt .jak cos bede miała to sie podziele.pozdrawiam.

Autor: Kobieta45

Egzamin zdawałam w 2004r. z pielegniarstwa rodzinnego-podaj maila

Autor: maałgorzata

Witam.Ja specjalizuję się w pielęgniarstwie psychiatrycznym, mogę użyczyć przykładowych pytań zbadań fizykalnych,podaj maila,wymienimy się innymi,ja kończę na wiosnę, egzamin na jesieni 2008r.Pozdrawiam.

Autor: Majka99

Szukam pytań przykładowych lub które były na poprzednich egzaminach.Specjalizuję się w pielęgniarstwie ratunkowym-egzamin jesień 2008 r.Dziękuję i pozdrawiam.

dzieki za odzew, mój mail kowinia@tlen.pl pozdrawiam

do majka99. polecam strone www.prc.krakow.pl trzeba wejść w archiwum, nieco niżej znajdź SPRAWDŹ SIĘ. tam sa zestawy pytań pozdrawiam

Autor: rychoslaw

Do-Majka99-witam koleżankę po ...tej samej specjalizacji :-).Mam " troszkę" materiałów i z chęcia się wymienię . I dodam że egzamin mamy......razem :-). mój mail - 1kremenaros@wp.pl

Autor: marzena1

Mam ogromną prośbę do Maałgorzaty ze specjalizacji psychiatrycznej,czy ja mogę uśmiechnąć się do Ciebie o te przykładowe pytania.Ja też jestem uczestniczką takiej specjalizacji i chyba będziemy razem zdawać egzamin.Podaje mojego maila marzena2071@tlen.pl.Bardzo dziękuję.Marzena

Autor: Reni72

pozdrawia wszystkich w nowym roku....mam trochę pytań chętnie się wymienię....z różnych specjalizacji mój adres renfed@interia.pl

Autor: agalepiarz

A może ktoś dysponuje jakimikolwiek pytaniami ze specjalizacji z opieki paliatywnej. Mój adres: agalepiarz@interia.pl. Z góry dziękuję.

Autor: irenab

poszukuję pytań do egzaminu ze specjalizacji pielęgniarstwa zachowawczego.czy ktos mogly mi je udostepnic??moj mail- irenabialek3@wp.pl Z góry dziekuję.

Autor: walterbe

witam wszystkich.Razem z kolezanka rozpoczelysmy wewrzesniu 2007 specjalizacje z pielegniarstwa psychiatrycznego bardzo prosimy kolezanki/a i moze kolegow/o przeslanie testow jakimi dyponujecie dotyczacymi tej wlasnie specjalizacji-inne tez mile widziane:- jesli ktos z was bedzie juz po egzaminie prosze o sprawozdanie,przezycia i na co trzeba zwrocic uwage w nauce,Pozdrawiam,wszystkim zycze powodzenia,Beata moj e.mail walterbe@o2.pl

Autor: Wieslawa_zamosc

ja również poszukuję pytan ze specjalizacji z pielęgniarstwa zachowawczego. jesli tkos ma to prosze o przeslanie: wieslawa_zamosc@wp.pl z gory dziekuje

Autor: bjanek

Witam potrzebuje poszukuje różnych testów na wiosne zdaje specjalizację z promocji zdrowia wymienię sie tym co mam bjanek@tlen.pl Pozdrawiam

Autor: Basia_D

Witam,szukam pytań ze specjalizacji chirurgicznej, jeśli ktoś może przesłać to będe wdzięczna :-) basia_zych@o2.pl Pozdrawiam

Autor: benia99

Witam koleżanki i kolegów! Wiosną 2009 zdaje egzamin z pielegniarstwa psychiatrycznego!Może ktoś posiada przykładowe pytania lub wie gdzie szukać? Proszę o kontakt-benia99@op.pl Serdecznie dziekuje!

Autor: agaheb

Szukam pytan na test kwalifikacyjny na specjalizację chirurgiczną . Z góry dzięki za pomoc, mój adres agaheb1@wp.pl.Pozdrawiam.

Autor: ivo_nka

Witam, poszukuje pytań ze specjalizacji długoterminowej egzamin pazdziernik 2008, proszę o przesłanie na iksja@tlen.pl , z góry dziękuje i pozdrawiam.

Autor: katarzyna449

Witam. Poszukuje pytań ze specjalizacji kardiologicznej. prosze o przesłanie na adres: kasia.gaw@wp.pl z góry dziekuję

Autor: agan15

Witam . Poszukuję pytań ze specjalizacji anestezjologii i intensywnej opieki i proszę o przesłanie . Pozdrawiam wszystkich którzy są w trackie jakiejkolwiek specjalzacji. Mój adres dycia3@o2.pl Dziękuje

Autor: alicja100

Poszukuję pytań z pielęgniarstwa ratunkowego. Mam trochę materiałów,chętnie się wymienię.Adres studni@poczta.wp.pl

Autor: bina485

Witam wszystkich Ja równierz poszukuje testow na test kwalifikacyjny z pielegniarstwa zachowawczego,bede wdzieczna za wszelką pomoc.Mój adres dzarzeka@wp.pl

Autor: Dorota_131964

Witam.Ja poszukuje testow kwalifikacyjnych na piel.poloznicze.Prosze o przeslanie na adres dorotak0@poczta.onet.pl.Dzieki.

Autor: bożena

witam, mam prośbę do Małgorzaty i Marzeny1, w lipcu będę zdawać test do specjalizacji z pielęgniarstwa psychiatrycznego, nie mam zielonego pojęcia z czego się przygotowywać, proszę o jakieś sugestie i przykładowe pytania, z góry dziękuję i pozdrawiam. mój adres bozena_a_59.o2.pl

Autor: Położna

Witam!Ja równiez poszukuje pytań do testu kwalifikacyjnego z pielęgniarstwa położniczego. Dorota_131964 jesli tu zaglądniesz przed 26.czerwca to sprawdz swoją poczte-napisałam do Ciebie e-maila. Mój adres:39rena@wp.pl

Autor: slw11

Witam!poszukuję pytań do testu na specjalizację z piel. zachowawczego proszę o przesłanie mi pod adres slowania@interia.eu z góry dziękuję.

Autor: ulkawa

Witam poszukuję pytań z anestezji, egzamin wrzesień 2008. Wiosenny egzamin to totalna porażka, zdało około 30% . Może ma ktoś spisane pytania z egzaminów w tej dziedzinie. Pozdrawiam wszystkich zgłębiających wiedzę.

Autor: anias

witam bardzo proszę o pytania na kwalifikacje do specjalizacji zachowawczej anna_stepien21@wp.pl

Autor: obionek

Witam, poszukuje pytań ze specjalizacji środowiska nauczania i wychowania. Może ktoś takimi dysponuje? Z góry dziekuje i pozdrawiam. Mój mail: 133032[małpa]student.pwr.wroc.pl

Autor: ewadmi

Wtam wszystkich.Poszukuję kontaktu z osobami które zdają egzamin z anestezjologii wrzesień 2008,mogę użyczyć trochę pytań mój adres :ewadmi@wp.pl

Do agan 15. Jeśli masz jakieś pytania to możemy się wymienić,skąd jesteś bo pewnie razem piszemy.

Szukam kontaktu z osobami które zdają egzamin z anestezjologii wrzesień 2008.

jnhb kibhjlllllkbhjlbhj

Pozdrawiam wszystkich,poszukuję kontaktu z tymi co zdają anestezjologię we wrześniu 2008 ewadmi@wp.pl

Autor: kelzbieta

Każdy, kto zdawał egzamin ze specjalizacji kilka pytań pamięta. Ja jestem specjalistką pielęgniarstwa chirurgicznego. Piszcie do mnie ela7013@vp.pl Obiecuję, odpisze każdemu wysyłając to, co pamiętam ze swego egzaminu.

Autor: agnieszkakami7@wp.pl

cześć wszystkim co zakuwają do egzaminu państwowego .Ja zdaję już wrzesień 2008 specjalizację z anestezjologii i intensywnej terapii . Może ktoś posiada pytania .Koleżanki z olsztyńskiej specjalizacji chciałabym nawiązać z wami kontakt odezwijcie się!!! SOS!!! POZDRAWIAM Mój e-mail agnieszkakami7@wp.pl

Autor: AGACIK5

WITAM WSZYSTKICH CO PRZYGOTOWUJĄ SIĘ JUŻ DO EGZAMINÓW JAK RÓWNIEŻ DOPIERO ZACZNĄ SPECJALIZACJĘ. I JA WŁAŚNIE DO TYCH SIĘ ZALICZAM.WE WRZEŚNIU LUB POD KONIEC SIERPNIA MA BYĆ TEST KWALIFIKACYJNY NA SPECJALIZACJĘ CHIRURGICZNĄ. MAM OGROMNĄ PROŚBĘ CZY KTOŚ DYSPONUJĘ PYTANIAMI NA TEN TEST. MÓJ e-mail misiofazzi@vp.pl POZDRAWIAM

UPRZEJMIE PROSZĘ O KONTAKT

Autor: beata38

witam!Chciałabym nawiązać kontakt z osobami,które zdają egzamin państwowy ze specjalizacji z opieki długoterminowej w pażdzierniku 2008.Mój adres virus655@interia.pl

Autor: beata38

Bardzo chętnie nawiążę kontakt z osobami zdającymi egzamin państwowy ze specjalizacji z opieki długoterminowej w październiku 2008.Pozdrawiam

Autor: kasia2

Witam. Chciałabym nawiazać kontakt z osobami, które zdają egzamin z sp. op.dlugoterminowa na wiosnę 2009. Moze ktos posiada lub pamięta pytania z tej specjalizacji. Prosze o kontakt. kasiaspecjalska2wp.pl. dzieki

Autor: kachapl

witam poszukuje testów z egzaminu państwowego z pielęgniarstwa chirurgicznego i testów na II stopień studiów pielęgniarskich magisterskich JEzeli można by było do 15 Września tego roku bo 17 pisze egzamin mój mail to kachapl@o2.pl z poważaniem Kachapl

Autor: wrona

Witam ! poszukuję osób do wymiany testów pzygotowujących do egzaminu w listopadzie 2008 z pielęgniarstwa operacyjnego. mój adres ewuniaasia@interia.pl

Autor: wrona

Witam ! poszukuję osób do wymiany testów pzygotowujących do egzaminu w listopadzie 2008 z pielęgniarstwa operacyjnego. mój adres ewuniaasia@interia.pl

Autor: docia

Witam! Poszukuję testów z egzaminu państwowego ze specjalizacji pielęgniarstwa zachowawczego. Jeżeli ktoś mógłby się nimi podzielić będę bardzo wdzięczna.Chętnie nawiąże kontakt z osobami które mają za sobą egzamin.Mój adres dociamat@onet.eu Pozdrawiam

Autor: Basia P

Witam. Poszukuje testów z egzaminu państwowego z pielęgniarstwa zachowawczego...egzamin mam wiosną 2009...prosze o wszelkie możliwe informacje i materiały na e-mail:barbarapul@o2.pl z góry dziękuję:)

Autor: docia

Witam! Poszukuję testów z egzaminu państwowego ze specjalizacji pielęgniarstwa zachowawczego.Byłabym wdzięczna za udostępnienie takich testów. Chętnie nawiążę kontakt z osobami które mają taki egzamin za sobą . Mój adres dociamat@onet.eu pozdrawiam :-)

Autor: arabella

WITAM MAM TROCHę TESTóW Z ANESTEZJI, I BLOKU OGóLNOZAWODOWEGO CHęTNIE SIę WYMIENIę Z OSOBAMI BęDąCYMI NA TEJ SAMEJ SPECJALIZACJI CHęTNIE ODKUPIę TAKżE KSIążKę Z mp PT INTENSYWNA TERAPIA WILLIAM HURFORD !!! MóJ MAIL arabella86@wp.pl w razie potrzeby podam też nr gg pozdrawiam ;)

Autor: kasia2

Witam ponownie . Poszukuję testów z specjalizacji pielegniarstwa opieki dlugoterminowej. Egzamin wiosna 2009. Nawiążę kontakt z osobami, które mają egzamin za sobą mój aderes kasiaspecjalska@wp.pl. Dzięki. Pozdrawiam.

Autor: betaer

Witam, poszukuję testów ze specjalizacji zachowawczej. Mój adres betaer@interia.eu. Z góry dziękuję.

Autor: grybicka

Witam . Poszukuje testów ze specjalizacji z peilęgniarstwa operacyjnego . Gdyby ktoś miał chętnie przejrzę. Proszę o kontakt grybicka@wp.pl . Pozdrawiam . Grażyna

Autor: jola19

Witam Jestem uczestniczką specjalizacji z pielęgniarstwa rodzinnego Byłabym wdzięczna za pytania z egzaminu państwowego z poprzednich lat Ja będę zdawać egzamin jesień 2009. Na bank pytań chyba nie mogę liczyć a przydałby się bardzo a Wy co o tym myślicie może ktoś ma jakieś informacje. chętnie nawiąże kontakt z osobami które też będą zdawać lub już zdawały. Trochę testów mam więc chętnie się wymienię mój adres jolantapiwonska@wp.pl Pozdrawiam Jola

Autor: aneta101276

Witam! Chętnie się wymienię pytaniami ze specjalizacji z pielęgniarstwa operacyjnego. Mój mail: aneta1707@amorki.pl

Autor: rewa5

poszukuję testów ze specjalizacji pielęgniarstwo zachowawcze. proszę o kontakt rewa5@wp.pl pozdrawiam

Witam wszystkich. Jesteśmy wielcy!!! cała grupa zdała egzamin państwowy z opieki długoterminowej. Trzymamy kciuki za następnych zdających,oby poszło wam tak jak nam. Pozdrowienia.

Witam wszystkich.Jesteśmy wielcy!!!Cała grupa zdała egzamin państwowy z opieki długoterminowej. Pytania typowo pielegnacyjne -udary, -amputacje, -SM, -Parkinsonizm, -Schizofremia, -upośledzenia, -ustawa o ZOZ i wykonywaniu zawodu PiP,ustawa psychiatryczna, -bad.fizykale-mało, -empatia, -komputer, -troche z dydaktyki, -choroba Alzheimera. Trzymam kciuki za następnych zdających. Bądzcie wielcy. Pozdrowienia

Autor: Ewka12

Poszukuję testów z specjalizacji pielegniarstwa opieki dlugoterminowej. Egzamin wiosna 2009. Nawiążę kontakt z osobami, które mają egzamin za sobą mój aderes ewcia1214@neostrada.pl Z góry dziękuję!

Autor: s.ela

witam wszystkich!Chciałam złożyć wniosek na specjalizację z piel.neurologicznego ,czy ktoś pamięta może pytania z egzaminów kwalifikacyjnych?Gratuluje tym którzy zdali i życzę powodzenia zdającym !e.sadek@wp.pl Dziękuje !

Autor: reginna1

Witam poszukuje osób które zdawały egzamin ze specjalizacji onkologicznej może pamiętają jakieś pytania , byłabym także wdzięczna za jakieś pytania z bloku ogólnozawodowego z innuch specjalizacji mój adres reginna1@ wp.pl

Autor: gosik40

Witam .Poszukuję pytań do egzaminu wstępnego na specjalizację z opieki długoterminowej.Będę wdzięczna za każde pytania.Zgóry dziękuję mój adres gos37@autograf.pl DZIĘKUJĘ.

Autor: brydzia

WITAM WSZYSTKICH .Poszukuje pytan ze specjalizacji kardiologicznej Będe wdzieczna Z gory dziekuje Moj adres brydzia7@vp.pl

Autor: Iwona1973

Szukam pytan na test kwalifikacyjny na specjalizację chirurgiczną. Z gory dziekuje. moj adres brodosia@ op.pl

Autor: ela1969

Wszystkim którzy zdali już egzamin gratuluję.Poszukuję pytań ze specjalizacji psychiatrycznej.Gdyby ktoś chciałby się nimi podzielić to z góry dziękuję.Mój adres ebo@autograf.pl

Autor: serbea

Witam, poszukuję testów ze specjalizacji pielęgniarstwa opieki długoterminowej. Mój adres serbea@op.pl Z góry dziękuję.

Autor: ewag1967

Witam Poszukuję pytań do specjalizacji pediatrycznej.Teraz na wiosnę zdaję po raz drugi egzamin. Jeśli ktoś z Was dysponuje pytaniami do tej specjalizacji, będę wdzięczna za posłanie na adres ewaewa@poczta.onet.pl Pozdrawiam i pomóżcie! a za wszystkich trzymam kciuki, którzy podchodzą do egzaminów:) Ewa

Autor: stokrotka

poszukuje pytan testowych z anestezji na wiosne 2009 zdaje egzamin sama mam troche pytan prosze o kontakt moj adres alien030@wp.pl

Autor: stokrotka

poszukuje pytan testowych z anestezji na wiosne 2009 zdaje egzamin sama mam troche pytan prosze o kontakt moj adres alien030@wp.pl

Autor: lidia60

witam pilnie poszukuje pytań ze specjalizacji pielęgniarstwa psychiatrycznego egzamin wiosna 2009 proszę o kontakt lido60@op.pl

Autor: reginna1

Witam poszukuje pytań z bloku ogólnozawodowego, testów ze specjalizacji pielęgniarstwa onkologicznego.Będę wdzięczna za każde materiały.Zdaje na wiosne.Mój adres reginna1@wp.pl

Autor: pozi426

poszukuje pytan testowych ze specjalizaci rodzinnej dziekuje za kazde materialy przeslane na moj email

Autor: fiolet

Witam :) Byłabym bardzo wdzięczna za otrzymanie pytań z bloku ogólnotematycznego lub z bloku psychiatrycznego.Jestem w trakcie specjalizacji psychiatrycznej.Z góry bardzo dziekuje. fioletoweokulary@tlen.pl

Autor: aanniiaa

Wraz z koleżanką szukam przykładowych pytań na egzamin kwalifikacyjny na specjalizację psychiatryczną.Prosimy o kontakt:) Mój adres:liroanna@wp.pl

Autor: brydzia

Witam wszystkich . Poszukuje pytań ze specjalizacji kardiologicznej na egzamin państwowy . Będe wdzięczna z góry dziękuje Mój adres brydzia7@vp.pl

Autor: beata_dyrcz

Czy ktoś posiada jakąkolwiek bazę pytań ze specjalizacji z chirurgii. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedz mój emial:maciej_dyrcz@o2.pl

Autor: gona63

Witam wszystkich! A może tak same (sami) stworzymy sobie jeden wielki bank pytań, co ułatwi nam naukę i oszczędzi ciągłych poszukiwań. "W jedności siła", pozdrawiam.

Autor: ejw42

Witam wszystkich,poszukuje pytań ze specjalizacji anestezjologia i intensywna terapia.Bardzo proszę o pomoc. Będę wdzięczna. Mój adres:ewadyoniziak4@wp.pl Z góry dziękuje...

Autor: izabella

Błagam koleżanki o testy ze specjalizacji z pielę.RODZINNEGO-te co już to przeszły i mają swoj bank.Na ogólnopolski zapewne nie mamy szans. podaję mail zegota@o2.pl

Autor: elasokol

Witam wszystkie specjalistki, te które są i będą. Egzamin z rodzinnego zdaję na jesieni i też przydałyby się jakieś pytania.

WITAM WSZYSTKICH.UPRZEJMIE PROSZĘ JAK KTOŚ POSIADA PYTANIA ZE SPECJALIZACJI CHIRURGICZNEJ TO PROSZĘ O KONTAKT ( Z BADAŃ FIZYKALNYCH, BLOK OGÓLNO ZAWODOWY. MOŻE BYĆ TEŻ Z INNYCH SPECJALIZACJI)JA MAM TEŻ TROCHĘ MATERIAŁU TO JAK KTOŚ BĘDZIE CHCIAŁ TO PRZEŚLĘ mój adres misiofazzi@vp.pl pozdrawiam.

Autor: kelzbieta

Witam poszukujących pytań z egzaminów państwowych. Mam dużo pytań z różnych dziedzin pielęgniarstwa piszcie ela7013@vp.pl Pozdrawiam!

Autor: elasokol

Koleżanki, które kończa specjalizację z rodzinnego w Rzeszowie, Gdańsku,Kielcach i Nowego Sącza i egzamin zdają na jesieni proszę o kontakt. Może razem z pytań z egzaminow wewnętrznych stworzymy jakiś bank pytań Piszcie elasokol@vp.pl. Pozdrawiam

Autor: teresa1959

Witam! poszukuję pytań z egzaminów ze specjalizacji chirurgicznej, będę wdzięczna za maile (t_woznicka@wp.pl) lub link do strony z materiałami i pytaniami. Pozdrawiam !

Autor: demka

Poszukuję pytań na test kwalifikacyjny z pielęgniarstwa zachowawczego. Mój mail: irkaha@wp.pl. Pozdrawiam!

Autor: anna1961

Poszukuję testów ze specjalizacji z pielęgniarstwa zachowawczego,egzamin mam w sesji wiosennej 2009,bedę bardzo wdzięczna ,pozdrawiam,podaję maila:anndwo@gmail.com.Pozdrawiam.!

Autor: klementynka

WITAM SERDECZNIE!!! POSZUKUJEMY PYTAŃ LUB WSKAZÓWEK CZEGO NALEŻY SIĘ UCZYĆ NA EGZAMIN WSTĘPNY DO SPECJALIZACJI Z PIELĘGNIARSTWA OPERACYJNEGO???? BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA POMOC BO CZAS GONI! PROSZĘ O KONTAKT NA MÓJ MAIL: lewandowskaaneta@o2.pl

Autor: Izaak

Witam serdecznie, Proszę o przesłanie, jeżeli znajdą się chętni, testów ze specjalizacji chirurgicznej na adres: blaiseroger@onet.eu Pozdrawiam:)

Autor: jolakapela

Witam,pozdrawiam , poszukuję testów ze specjalizacji opieki paliatywnej.Z góry serdeczne dzięki.Kontakt

Autor: ela43

Witam,szukam pytań ze specjalizacji chirurgicznej, jeśli ktoś może przesłać to będe wdzięczna. po stokroć dzięki za odpowiedź!! TO MÓJ ADRES E-MAIL: olvusia91@wp.pl

Autor: gosiatyk

Witam,szukam pytań na test kwalifikacyjny ze specjalizacji kardiologicznej.Z góry serdecznie dziękuje, oto mój adres googoo@onet.eu Pozdrawiam.

Autor: jolakapela

Połknęła nicość mój adres .Jeszcze raz proszę o pytanka ze specjalizacji opieki paliatywnej Mój e-mail:jolakapela@wp.pl

Autor: nelka

witam,poszukuję pytań na egzamin wstępny do specjalizacji z pielęgniarstwa psychiatrycznego?Bardzo proszę o pomoc!Z góry serdecznie dziękuję!Oto mój adres sylwia3361@wp.pl

Autor: dido31

Witam poszukuję pytań ze specjalizacji medycyny pracy.Proszę o kontakt dido31@o2.pl

Autor: anias

witam mam trochę testów ze specjalizacji długoterminowej epidemoiologicznej, zachowawczej,ja zdaję zachowawczą chętnie się podzielę

Autor: sheridana

Witam. Ja też szukam pytań na test kwalifikacyjny ze specjalizacji kardiologicznej.Jeśli możesz wspomóc to bardzo proszę:)Mój meil: sheridana@gazeta.pl

Autor: marenka_ska

WITAM, POSZUKUJĘ PYTAŃ na test kwalifikacyjny i egzamin ZE SPECJALIZACJI CHIRURGICZNEJ, JEŚLI KTOŚ MÓGŁBY POMÓC TO PROSZĘ O KONTAKT marenka_ska@wp.pl z góry dziękuję;-))).

Autor: agnieszka1234

Witajcie. Ma ktoś może jakiś przykładowany test egzaminu wstępnego dla kandydatów na specjalizację w dziedzinie pielęgniarstwa zachowawczego? Z góry będę ogromnie wdzięczna. Mój mail van4@tlen.pl

Autor: Urszula34

Witam serdecznie. Poszukuję pilnie przykladowych pytan na egzamin wstepny - specjalizacja psychiatryczna. Dzis powiedzieli, za tydzień egzamin. Jeśli ktokolwiek ma jakiś informacje, proszę o kontakt ukosa@op.pl

Autor: ola65

potrzebuję pytań kwalifikacyjnych na specjalizację pielęgniarstwo położnicze Mój mail: fabiola_0@poczta.onet.pl Z góry bardzo dziękuję. 9 mam egzamin...

Autor: madziad_87

bardzo proszę o przesłanie testów z pielęgniarstwa zachowawczego za tydz mam test kwalifikacyjny aby dostac się nie ten kurs moj meil magdziadebniak@o2.pl

Autor: kakusia

Bardzo prosze o przeslanie testow poniewaz mam w poniedzialek test kwalifikacyjny aby sie dostac na studia. Bardzo o to was prosze o testy:) Moj email ksasal@interia.pl

Autor: kaha55

Witam,szukam pytań na test kwalifikacyjny i egzamin ze specjalizacji kardiologicznej.Z góry serdecznie dziękuje, oto mój adres:kaha05@op.pl

Autor: ankwal

poszukuję pytań na egzamin ze specjalizacji geriatrycznej.podaję swój e-mail;ankwal@neostrada.pl

Autor: malgosiahaj

poszukuje testu kwalifikacyjnego na specjalizacje z pielegniarstwa polozniczego malgosiahaj@wp.pl z gory dziekuje .

Autor: gosiak;)

Szukam pytan na test kwalifikacyjny na specjalizację operacyjna. Z góry dzięki za pomoc, mój adres meg765@wp.pl

Autor: iwon-2

na jesień 2010 zdaję zachowawczą. Bardzo Was proszę o przesłanie mi testów, będę wdzięczna. mój adres: iwona690@onet.eu

Autor: nieznana2601

Witam. Potrzebuję pytań, testów z specjalizacji rodzinnej. Proszę o pomoc. Mój e-mail to nieznana2601@wp.pl.

Autor: prosiaczek76

Przyłączam się do pytania o Testy egzaminacyjne z PIELĘGNIARSTWA ZACHOWAWCZEGO. Jeżeli ktoś posiada na 2010r dziękuję z góry -mój e-mail: marc.nelson-0ohlx4qj@yopmail.com

Autor: iwona3808

witam wszystkich serdecznie ,szukam pytan na test kwalifikacyjny na specjalizacje chirurgiczna i operacyjna ,bardzo prosze o pomoc ,moj e-mail iwona3808@o2.pl z gory dziekuje

Autor: aniaha

Witam potrzebuję pytań do egzaminu wstępnego na specjalizacje ratunkową. Z góry dziękuję email: hnatosia@wp.pl

Autor: Anitaaa

Witam..poszukuję pytań z bloku ogólnozawodowego z 2010r.Mój mail:anita500@op.pl.Zgóry dziękuję.

Autor: asko01

Witam.Na jesień 2010 zdaję egzamin ze specjalizacji pediatrycznej. Proszę o pomoc, o pytania z bloku ogólnego i specjalistycznego. Z góry dziękuję. e-mail: mroczekmateusz@onet.eu

Autor: jolesia

Witam wszystkich serdecznie. Poszukuję pytań ze specjalizacji pediatrycznej. Z góry dziękuję. Email: ola.j@op.pl

Autor: elvik

Witam. Potrzebuję pytań do egzaminu kalifikacyjnego na specjalizację z pielęgniarstwa chirurgicznego. Bardzo proszę o pomoc. Mój mail: el.rosa@vp.pl Z góry dziękuję.

Autor: uurszuka

Witam!Uprzejmie proszę o przesłanie pytań do egzaminu kwalifikacyjnego na specjalizacją chirurgiczną.Mój mail uurszulka@wp.pl Z góry dziękuję.

Autor: wiewi_84

Witam!!! POd koniec czerwca 2010r. będę zdawać test kwalifikacyjny na specjalizację w dziedzinie pielęgniarstwa operacyjnego. Bardzo proszę o przesłanie pytań z tego zakresu, lub materiałów potrzebnych do przygotowania. Z góry dziękuję. To mój mail: wiewi_84@wp.pl Pozdrawiam

Autor: jola1

Witam,poszukuję pytań na test kwalifikacyjny z pielęgniarstwa położniczego.Z góry dziękuję. Mój mail: jolka.urban@wp.pl

Autor: anetakozaczek

Witam bardzo serdecznie. Bardzo proszę o przesłanie pytań na test wstępny specjalizacje z anestezjologii i intensywnej terapii. Zupełnie nie wiem czego mogę się spodziewać. Z góry dziękuję za pomoc. Mój mail: anetakozaczek@go2.pl

Aktualności

WOLNA TRYBUNA - opinie internautów.

Nie rozumiem, po co kolejne wyjście na ulice?

2010-07-30 16:48 skomentowano 4 razy !

Reportaż telewizyjny o karach finansowych dla pielęgniarek i położnych. Wysokość kar - od 1 000 do 10 000 zł. Jakie kary przewiduje ustawa o zawodzie lekarza? Od 1 100 zł do 13 500. No to pielęgniarki i położne zrównano z lekarzami, wysokością kar finansowych. Dziękujemy samorządowi i związkowi. BARDZO.

2010-07-30 08:38 skomentowano 11 razy !

Pielęgniarko! Pamiętaj, jeśli jesteś absolwentem pięcioletniego liceum medycznego to Twoje studia pomostowe, rozpoczynające się w roku akademickim 2010/2011 powinny trwać "dwa semestry lub 1.150 godzin". Lub krócej bo możesz mieć zaliczoną część praktyk zawodowych ze względu np. na staż zawodowy. Uważaj na treść umowy z uczelnią!

2010-07-29 22:05 skomentowano 16 razy !

Pielęgniarz z Krakowa zadaje pani Dorocie Gardias pytania: Kiedy Pani była ostatnio przy łóżku pacjenta? Na jakiej podstawie Pani Przewodnicząca OZZPiP podejmuje decyzję za całe środowisko? Adwersarz szefowej OZZPiP wyraża także opinię: "to jest zastanawiające, chyba że p. Gardias podpisując porozumienie w dniu 30.06.2010 r. zapomniała zdjąć czepka i poinformować, że nie jest już pielęgniarką".

2010-07-28 21:48 skomentowano 27 razy !

Z redakcyjnej poczty: Jestem pielęgniarką opieki długoterminowej. Zwracam się z prośbą o wyjaśnienie kilku problemów, które dręczą mnie po ostatnich zmianach w karcie czynności pielęgniarskich dla pielęgniarki opieki długoterminowej.

2010-07-28 21:15

Autorska norma MZ 1:20, doczekała się pierwszej interpelacji poselskiej. Poseł do minister Ewy Kopacz: "Nawet dla laika rozsądne wydają się być argumenty, że ilość pacjentów zależy od wielu czyników np. specyfiki oddziału (chirurgia, oddziały intensywnej opieki, pediatria, neonatologia, położnictwo – wymagają większej ilości pielęgniarek)".

2010-07-27 17:59 skomentowano 73 razy !

WYGRAJ 500 zł!!! Weź udział w konkursie redakcji Portalu i Gazety Pielęgniarki i Położnej na NAZWĘ DNIA i wygraj 500 zł. Zobacz warunki konkursu.

2010-07-27 17:51 skomentowano 5 razy !

Jaka jest kondycja moralna polskiego samorządu zawodowego pip? Naczelna Izba prosi izby okręgowe, aby uregulowały kwestię osób, które wbrew prawu pełnią funkcję ponad dwie po sobie następujące kadencje. Jak żałośnie w tym kontekście wygladają zaproszenia dla pielęgniarek i położnych na szkolenia w zakresie etyki, które wysyłają "panie z izby". Kto powinien iść na szkolenie z etyki? Pielęgniarki, położne czy funkcjonariusze izbowi? ŻENADA.

2010-07-26 21:49 skomentowano 19 razy !

SKANDAL! Zobacz reportaż - szpital w Kutnie - negocjacje pielęgniarek z dyrekcją, z ust dyrektora pada uzasadnienie zwolnień pielęgniarek: przecież część obowiązków pielęgniarek mogą przejąć . . . sami pacjenci! Dyrekcja planuje, że na nocnych dyżurach, na kilka oddziałów ma być po pielęgniarce . . . jednej! To skutki bezradności samorządu i związku pip, które nie potrafiły doprowadzić do ustalenia ogólnopolskich norm, tylko układają się z kolejnymi ekipami w MZ.

2010-07-26 05:40 skomentowano 9 razy !

Pielęgniarz z Krakowa koresponduje do OZZPIP. Jego list czytano prawie 4 500 razy. Skomentowano 129 razy. Teraz pielęgniarz z Krakowa pisze: "Cieszę się, że niektóre osoby w sposób merytoryczny się odniosły do zagadnienia . . .".

2010-07-23 21:13 skomentowano 40 razy !

Uwaga! Ministerstwo zdrowia modyfikuje swoją autorską propozycję 1:20 w zakresie norm zatrudnienia pielęgniarek i położnych w szpitalach. Nową propozycję wysłało do OZZPiP. MZ prosi o "ostateczną akceptację"! Zobacz co na to związek.

2010-07-22 21:11 skomentowano 11 razy !

MZ i media donoszą - "pielęgniarki i położne zostaną objęte ochroną przysługującą funkcjonariuszom publicznym"! W podtekście "Pani Ewa Kopacz coś dla Nas załatwiła". G . . . . prawda! Taka ochrona funkcjonuje od 14 lat! A MZ namieszało i teraz ochrona będzie przysługiwać w "związku z wykonywaniem niektórych czynności polegających na udzielaniu świadczeń zdrowotnych". Zobacz jakich NIE!

2010-07-20 20:29 skomentowano 4 razy !

W dniu 21 lipca Rada Ministrów zajmie się projektami ustaw: o zawodach pielęgniarki i położnej oraz o samorządzie pielęgniarek i położnych. Pielęgniarko i położno! Nie pytaj co Tobie załatwił związek i samorząd w tych ustawach. Pytaj się raczej: co Sobie związek i samorząd załatwił w nowelizacji tych ustaw! Redakcja Portalu będzie Ciebie informować na bieżąco w tej sprawie.

2010-07-20 19:33 skomentowano 57 razy !

Pielęgniarz z Krakowa napisał list do przewodniczącej OZZPiP, który przeczytało na Portalu prawie 4 500 osób. Został skomentowany 128 razy. Tym razem pielęgniarz z Krakowa pisze do Konsultanta Krajowego w dziedzinie pielęgniarstwa . . . w sprawie opiekunów medycznych. "Nie może być tak, że pielęgniarka jest do wszystkiego i za wszystkich!"

2010-07-19 16:37 skomentowano 6 razy !

Porozumienie Kopacz - panie w czepkach, z powodu swojej egzotyczności, ze względu na poziom racjonalności poniżej poziomu depresji, doczekało się pierwszej interpelacji poselskiej. Poseł pyta w sprawie podwyżek dla pielęgniarek i położnych.

2010-07-17 14:42 skomentowano 10 razy !

Norma 1:20 to "autorski pomysł resortu zdrowia", którego opublikowanie spowodowało, że polskim pielęgniarkom i położnym opadły ręce! Naczelna Izba PiP wnioskuje o zorganizowanie konferencji uzgodnieniowej w sprawie normy 1:20.