Strona główna
Mapa strony
Pielęgniarki i Położne
Fakty Komentarze Codziennie
  Veto prezydenta dla ustawy, w której uregulowano sprawę kierowniczych medycznych (pielęgniarskich) stanowisk pracy w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Veto prezydenta dla ustawy, w której określono uprawnienia pracownicze zatrudnonych w SPZOZ i "szpitalach spółkach".
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych - Dofinansowne studia pomostowe 2008/2009.
  Nowe regulacje w zakresie wcześniejszych (pomostowych) emerytur dla pielęgniarek i położnych. Teraz ustawę skierowano do prezydenta RP.
  Raport Portalu i Gazety Pielęgniarek i Położnych – Pielęgniarka DPS
  Normy zatrudniania pielęgniarek i położnych. Stare, wadliwe rozwiązania w nowej (zawetowanej) ustawie.

Konferencje dla pielęgniarek

Autor: basik

Dlaczego pielęgniarki mają tak małe szanse na zdobywanie nowoczesnej wiedzy medycznej poprzez udział w konferencjach.Dlaczego nasze izby pielęgniarskie nie organizują zjazdów.Firmy komercyjne żądają 300zł za dobę hotelową i 400zł opłaty zjazdowej-którą z nas na to stać.Szefowie klinik nie są zainteresowani naszym dokształcaniem (brak punktów).Za udział lek.w konferencjach płacą firmy farmac.za piel. nikt nie zapłaci.Może ktoś ma jakiś dobry pomysł na rozwiązanie tego problemu

Autor: goferek31

Witam! odpowiedzi nie znam. Wiem jednak, że są konferencje w których możemy uczestniczyć. wejdź na www.imed.p, zakładka szkolenia. pozdrawiam

Autor: goferek31

pomyłka- www.imed.pl

Autor: kaska8691

23-09-2008 Zapraszam do Ostrowca 10-10-2008 godz.13 w hotelu Gromada,,Opieka nad pacjentem w różnych stanach". Poszukujcie tam gdzie znajdują sie uczelnie ,na których jest wydział pielęgniarstwa , one organizują te spotkania. Pozdrawiam

Autor: mruczek

basik. Mnie to też wkurza. Żadna konferencja nie jest za darmo! Na zachodzie organizowane są konferencje i szkolenia za darmo. Obecność na takim szkoleniu to prawdziwa przyjemność. Mam pomysł na rozwiązanie tego problemu: odwołać 90% pracowników izb pielęgniarskich, powołać nowe zarządy oraz pomalutku starać się wprowadzić miłą i ciepłą atmosferę na konferencjach. Drogie koleżanki: Czy nie chciałybyście pójść na konferencję, na której mogłybyście porozmawiać z wykładowcami twarzą w twarz przy filiżance herbaty? Miła atmosfera, herbata saga i ciastka nie kosztują dużo. Wiem,że mój pomysł nie jest w 100% zadowalający-jestem otwarty na wszelkie sugestie i propozycje.

Autor: basia

Zapraszam wszystkich na konferencje ktore organizuja pielegniarki ze Swietokrzyskiej Izby Pielegniarek iPołoznych.Prosze wejsc na nasza izbowa strone internetowa,tam jest terminarz.Konferencje sa wspaniałe.Od kilku lat spotykamy sie w Opatowie("zagrozony świat dziecka"},w Busku-Zdroju(epidemiologia},w Kurozwękach{opieka długoterminowa}i Ostrowcu{promocja zdrowia}.Naprawde umiemy robic takie imprezy.Zapraszam serdecznie.